Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

Απαντήσεις παραληπτών των newsletters

Οι Πράκτορες του Πλανήτη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας ευχαριστούμε θερμά  όλους τους παραλήπτες των ενημερωτικών μας δελτίων που απάντησαν και μας έγραψαν τη γνώμη τους.

Κάντε κλικ πάνω στις παρακάτω εικόνες για να διαβάσετε τι μας έγραψαν!

Επιστολή δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη

Μήνυμα διευθυντή 4ου Δημοτικού Σχολείου ΠυλαίαςΙδιαιτέρως ευχαριστούμε την κυρία Ιατρίδου Σταυρούλα, δασκάλα αγγλικών του σχολείου μας, γιατί μας τροφοδότησε με σημαντικές πληροφορίες, τις οποίες και αναρτούμε αμέσως παρακάτω:

"...Οι παρακάτω πληροφορίες είναι από 
Η παραγωγή κρέατος καταναλώνει φυσικούς πόρους    

Η εκτροφή ζώων για την τροφή απαιτεί τεράστιες ποσότητες καλλιεργήσιμης γης,τροφής,ενέργειας και νερού και συμβάλλει στην κακομεταχείρηση των ζώων( οι αγελάδεις που εκτρέφονται για το κρέας τους ,όπως και οι κότες γεννιούνται και πεθαίνουν χωρίς ποτέ να δουν  ή    να φανε φρέσκο πράσινο χόρτο)

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ για την εκτροφή ζώων  χρησιμοποείται το 30% της επιφάνειας του εδάφους της γης.Στις ΗΠΑ 260.000.000 εκτάρια γης  που ήταν παλιά δάση έχουν καταστραφεί για να γίνουν χωράφια που καλλιεργούνται  σιτηρά για ζωοτροφή.Σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο Σμιθσόνιαν κάθε λεπτό κάπου στο κόσμο καταστρέφουν με μπουλντόζες ένα κομμάτι δάσους ισότιμο με 7 γήπεδα ποδοσφαίρου για να  ανοίξουν περισσότερο χώρο για  ζώα αγροκτήματος.

Τροφή:
 70% των σιτηρών που παράγονται  στις ΗΠΑ  δίνονται στα ζώα στα αγροκτήματα.Χρειάζονται 8 κιλά σιτηρών για την παραγωγή μισού κιλού κρέατος.
 
Νερό:
Σχεδόν η μισή ποσότητα όλου του νερού που παράγεται στις ΗΠΑ καταναλώνεται για την εκτροφή ζώων προς κατανάλωση.(Δηλαδή το νερό  που ποτίζουν τα σιτηρά που θα γίνουν τροφή γαι τα ζώα ,το νερό που δίνουμε στα ζώα,το νερό που καθαρίζουμε τους στάβλους,το νερό που θα ξοδευτεί στα σφαγεία).

Χρειάζονται παραπάνω από 2.400 γαλόνια νερό για την παραγωγή μισού κιλού κρέατος ενώ για την παραγωγή μισού κιλού σιτηρών χρειάζονται 25 γαλόνια.Η ποσότητα νερού που ξοδεύει κάποιος  για να κάνει ντουζ για 6 μήνες αντιστοιχεί με την ποσότητα του νερού που ξοδεύεται για την παραγωγή  μισού κιλού κρέατος.
"

Αν υπάρχει χρόνος μπορείτε να το παρακολουθήσετε ολόκληρο (έχει και ωραία μουσική το Imagine του John Lennon) αλλιώς δείτε  το τέλος στο 2:38

εκεί λοιπόν λέει οτι

αν υπάρχει φαγητό στο ψυγείο σας,ρούχα στην ντουλάπα σας, κρεβάτι για αν κοιμηθείτε  και ζείτε σε ένα σπίτι με σκεπή  είστε ανάμεσα στους 25 πιο πλούσιους κατοίκους του χωριού. ( το χωριό έχει 100 κατοίκους και αντικατοπτρίζει τον κόσμο μας.)

'Αλλα καταπληκτικά  στοιχεία:

o:48          24 δεν έχουν ηλεκτρισμό εκεί που μένουν (από τους υπόλοιπους 76,οι περισσότεροι το χρησιμοποιούν μόνο τη νύχτα)

1:18          33 δεν έχουν καθόλου πρόσβαση σε καθαρό νερό

                63 δεν ζουν με βάση τους βασικούς κανόνες υγιεινής

1:28          80 δεν ζουν σε σπίτια

                 50 δεν τρέφονται κανονικά

1:53          12    μόνο έχουν υπολογιστή     από αυτούς οι 7 έχουν πρόσβαση στο internet

2:16          18    δεν ξέρουν γραφή και ανάγνωση

                  33   έχουν κινητό τηλέφωνο"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιο σας...