Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Οι Πράκτορες του Πλανήτη εν δράση... στο σχολείο!!!

Τον τελευταίο μήνα έχει μπει σε εφαρμογή το σχέδιο δράσης με τίτλο "Ο Πλανήτης έχει... πυρετό! Σώστε τον πλανήτη!" για την ενδοσχολική ευαισθητοποίηση των μαθητών και των μαθητριών σχετικά με την υπερθέρμανση του Πλανήτη και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Στα πλαίσια αυτής της καμπάνιας, ομάδες Πρακτόρων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας προγραμματίζουν σε συμφωνία με τους δασκάλους και υλοποιούν μια σύνομη παρουσίαση με προβολή βίντεο και άλλου ψηφιακού υλικού σε όλα τα τμήματα όλων των τάξεων του σχολείου (εκτός από τα τμήματα της ΣΤ' τάξης που υλοποιούν το πρόγραμμα).

Η παρουσίαση έχει σχεδιαστεί από δύο Πράκτορες και έχει μεγάλη ανταπόκριση στο μαθητικό κοινό. Στην αρχή περιγράφεται με απλά λόγια και εικόνες το φαινόμενο του θερμοκηπίου και εξηγείται η σχέση του με το πρόβλημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Στη συνέχεια προβάλλεται ένα σύντομο αλλά περιεκτικό βίντεο με τίτλο "Ενέργεια, ας την εξοικονoμήσουμε!" Οι Πράκτορες προτρέπουν τα παιδιά να σχολιάσουν το βίντεο και να εντοπίσουν σωστές συμπεριφορές μέσα από αυτό και από τις καρτέλες του υποστηρικτικού υλικού του U4Energy.

Κατεβάστε την παρουσίαση
και δείτε φωτογραφίες από τα τμήματα στα οποία έχει ήδη υλοποιηθεί.

Α' Τάξη
--------------------------------------
 

Β' Τάξη


Γ' Τάξη

--------------------------------------


Δ' Τάξη
 
Ε' Τάξη
 
 --------------------------------------
 
 
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιο σας...